Miq te respektuar,

Ne vijim po ju sjellim nje raport javore me sere aktivitetesh te cilat kane ndodhur brenda 7 diteve me rradhe ne xhamine tuaj Wil.

Kjo eshte perditshmeri tek ne, qe ketu ne Wil furnizohemi me aktivitete nga me te ndryshmet.

Po e nisim nga dita e diel dhe e kryjm me sot, pra e shtune.

Ne njeren nga pamjet keni nje ders i thjesht me nxenesit diten e diel, pas se ciles vazhdon mesimi i rendomte me mbi 70 nxenes kete jave, si jave startuese pas pushimeve.

Para namazit te drekes, imami i nuk mban ligjerate frontalo-klasike, po i qaset temave te ndryshme nga perditshmeria, dhe pas nje hyrjes se shkurter, ai e kalon mikrofonin ne xhemate, qe ne lidhje me ate teme te vazhdoje fluks i pyetjeve.

Dita e hene, ishte dite seminari i imameve, ku imami yne ka pasur detyre prane univerzitetit te Friburgut, te perktheje tere seminarin, pra nga ora 9.30 deri me 17 ora, ne forme simultante per koleget e tij shqiptare, qe kane kete vevoje.

Dita e marte, krahas 5 koheve te namazit, mashallah me xhemat plot, kemi pasur mundesine qe grupin e pare nga shkolla e larte e Weinfeldes, ti ndjekim dhe ushtrojme ne aspektin e islamit, nga ora 8 e mengjesit deri ora 12.

Dita e merkure, ishte dite e zankonte, me mesim besimin islam per nxenesit qe lexojne Kuran dhe te njejten kohe nga ora 14 kemi pasur nje grup shkollore e zonjes I.S te cilet qendruan me ne plote 2 ore.

Dita e enjte, solli ne xhami dy prifterit e qitetit te Wilit, te cilet diskutuan bashkarisht per te hartuar programin e 25.09.2020, ne te cilen do te mbahet nje program i perbashket i bashkesive fetare te qytetit Wil.

Dita e xhuma, ma xhemat perplot, me galeri te stermbushura te burrat sidhe te grate.

Qe nga ora 13.30 e deri ne 17, ne xhamine tuaj ishte grupi i dyte nga shkolla e larte e Weinfeldes, ne kurs mbi islamin dhe muslimanet.

Sot, pra e shtune, krahas perditshmerise, menjehere pas namazit te jacise u zhvillua ligjerata seriale,
JETA E SAHABEVE- EBU HUREJRA r.a.

Per javet ne vijim, ju shenojme ne vijim,

Per Ju,
Xhamia Juaj ne Wil

Uncategorized

Comments are disabled.