Ështe 10 gushti i vitit 2020. Dita e pare shkollore. Ne kete dite, te çdo viti, shkolla organizon program per nxenesit me rastin e dites se pare shkollore, ku mesin e protestanteve dhe katolikeve, i jepet mundesia edhe komunitetit Musliman te shpreh lutjet per nje nisje te mire dhe te sukseshme.

Imam Bekim Alimi, pati rastin qe te flase ne lidhje me DISTANCË DO TE THOT KUKDES, KURSE KUJDESI ËSHTË RESPEKT.

Ai potencoi se ajo qe kerkohet nga ne ne kohe pandemie, eshte te kemi distance te caktuar fizike e jo shpirterisht. Shpirterisht njerzit duhet afrohen, te respektohen dhe te duhen.

Edhe nese kjo pandemi na largon 1.5 m nga njeritjetei, ne nuk duhet te jemi nga 5m larg apo mo Zot ma keq.

Ai vazjdoi duke thene se njeriu edhe ne largesi mund te afrohet, duke kontaktuar me tjeret permes telefonit, permes mediave sociale po ndoshta edhe permes kartolinave postare.

Ai kishte marre me vete tre kartolina postare me fotografi te xhamise Wil dhe si shembull i mire, ai ua ndau ne prani te publikes dy kolegeve te tij dhe drejtores se shkolles.

Kurse nxenesve ne pergjithsi iu deshiroj nje fillim te mbare dhe shkollim te lehte.

Xhamia Wil

Foto: nxenesit e kl. 7, shkolla Lindenhof, fotografuar nga lartesia. Foto:. H. Kolbener

Uncategorized

Comments are disabled.