PAJTIMI MESIN E NJERZËVE, POROSI HYJNORE

الإصلاح بين الناس وصية ربِّ العالَمين

يقول الله تعالى: ﴿ لَا خَيْرَ فِي كَثِيرٍ مِنْ نَجْوَاهُمْ إِلَّا مَنْ أَمَرَ بِصَدَقَةٍ أَوْ مَعْرُوفٍ أَوْ إِصْلَاحٍ بَيْنَ النَّاسِ وَمَنْ يَفْعَلْ ذَلِكَ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ فَسَوْفَ نُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا ﴾ [النساء: 114]

114. S’ka kurrfarë të mire në shumë prej bisedave të tyre të fshehta, përveç rastit kur ndokush kërkon që të jepet sadaka ose të kryhet një vepër e mirë apo paqësim ndërmjet njerëzve. Atij që e bën këtë për të fituar kënaqësinë e Allahut, Ne do t’i japim një shpërblim të madh.

Transmeton imam Buhariu r.a., nga Ebu Hurejra, tha kam degjuar Muhamedin a.s duke thene:

Çdo selam qe ma përcjellin njerzit, vlen për ta si sadaka, cdo ditë në të cilen lind dielli, dhe pajtojn mesin e dy njerzëve, eshte sadaka, edhe deves se tij, nese i ndihmon personit te ngarkoje deven e tij, apo te shkarkoje, eshte sadaka, cdo hap qe e ec per namaz, eshte sadakadhe largimi i nje pengese nga rruga eshte sadaka.

Aktivitetet e xhamise

Comments are disabled.