Xhuma të pranuar

Te nderuar, Mysafir i xhumase ne Wil eshte  Imami nga Ulqini, Hoxhe Suad Ukshota. Mire se vini Xhuma te pranuar. … Read More

Selami i Xhumasë

Allahu thotë: “Allahu nuk ngurron që të marrë çfarëdo shembulli, qoftë mushkonjë a diçka edhe më e imët se ajo. … Read More

Xhamia Wil ju uron nje Xhuma te pranuar sot

Profeti (a.s) ka thënë: “Dita më e mirë, në të cilën lind dielli, është dita e xhuma. Në atë ditë … Read More

Manifestim familjarë nga Unioni i Qendrave Islame në Zvicër

Manifestim familjar i perbashket nga xhamite dhe qendrat islame shqiptare qe veprojne ne kuader te DAIGS-it. E shtune 01.12.2018, 18:30-21:00 … Read More

Edhe nje shkolle, ne xhami Wil Goldach, SG

Nje numer bukur i madh, per 3 lekcione me rradhe moren mesim nga imami, pasiqe udheheqjen e bene me A. … Read More

GRUPPE AUS SPANIEN UND USA BESUCH BEI UNS

Eine sehr spanende Gruppe, war zu Besuch bei der Wiler Moschee, heute am 18.11.2018. Interesante Fragen wurde gestellt. Vor allem … Read More

NJE XHAMI SI KJO!

Si te mesojme namazin dhe rekatet e tij ne forme me te lehte? PRAYCARDS KARTELA NAMAZI Pamje nga mesimi i … Read More

Te shenojmë bashkarisht lindjen e Pejgamberit s.a.w.s

Te shenojmë bashkarisht lindjen e Pejgamberit s.a.w.s Me prof. Mahir Hasani-n! Mire se vini … Read More

Pasdite të paharuara

Edhe sot, 15.11.2018, vërshoi grupi me nxënës/e mesin e të cilit kishte edhe musliman/e. Krahas vizitës se xhamisë, dhe pjesmarrjes … Read More

VIZITAT NUK KANË TE NDALUR

Prej kur është hapur xhamia e re ne Wil, pra që nga 13 maj 2017, vershojnë vizitat në xhami. Sot, … Read More

TETOVËS I SHTOHET EDHE NJË HAFIZE E RE

Gazeta Tetova Tetovës i shtohet edhe një hafize e re e Kuranit Famëlartë pasiqë gjatë ditës së sotme nxënësja e … Read More

NJE NATE ME BEREQET – Ligjerate nga ef. Muhamed Sytari (muftiu i qytetit te Shkodres, Shqiperi)

Njeriu eshte mekembesi i Allahut ne toke. Ai ka marre grada te larta nga aña e Allahut teala. Ate e … Read More

Zemra, organi kryesore i trupit dhe shpirtit

Prof. Dr. Med. h.c. Omer Xhemaili, ne xhamine Wil. Modestia e tij mbuloi diturine, embelsia qe dilte nga goja e … Read More

Workshop: FASZINATION GEWALT

(K)EIN THEMA MUSLIMISCHER VEREINE? Seminar in Zusammenarbeit zwischen Digo (Dachverband islamische Gemeinden Ostschweiz FL) und Schweizer Zentrum für Islam und … Read More

IDA FORUM DISKUSSION

Die Regierung von St.Gallen bemüht sich stets für Integration und offene Diskussionsrunden. Am Tisch, neben Regierungsrat Klöti und weiteren Religionsvertretern … Read More

Christliche Seelsorger besuchen die Moschee Wil

Die Idee kam als die muslimischen und chst. Seelsorge zusammen tagten. Sie tauschten Ideen und Erfahrungen aus und Unterstützen einander … Read More

Mbremja e gurethemelit xhamise Buhara

Mbremja e gurethemelit xhamise Buhara Po ne te njejten dite, pra ne mbremjen e saj, ne Sulgen u mbajte manifestimi … Read More

SONNENHOF LEHRKRÄFTE BESUCHEN DIE MOSCHEE

Es dient dem Zusammenleben. Es hilft, muslimische Schülerinnen und Schülern besser zu verstehen. Es ist Kolegialität mit dem Imam. Vor … Read More

Viti i ri Hixhrij

Nderrimi i vitit ne Islam kthehet ne hixhretin (shpernguljen) e Resulullahit s.a.w.s nga Mekka per ne Medine, ne vitin 622. … Read More

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing! … Read More