Tema e xhumasë: dobitë e haxhit

Haxhi si obligim fetarë i paraparë nga Allahu xh. Sh, ka norma dhe rregulla te caktuara. Te gjithe ne e … Read More

Kurban Bajrami – tekbiret teshrik

Thënia e tekbireve teshrik fillon me faljen e namazit të sabahut ditën e Arefatit dhe përfundon ditën e katërt të … Read More

Din dhe dije

Siç shihet nga shumë Ajete dhe hadithe se feja dhe dija janë dy elemente kryesore për përparimin e një personi, … Read More

Sugjerime për pushimet e juaja

Surah Al-Isra, Ajeti 15: مَّنِ اهْتَدَىٰ فَإِنَّمَا يَهْتَدِي لِنَفْسِهِ وَمَن ضَلَّ فَإِنَّمَا يَضِلُّ عَلَيْهَا وَلَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَىٰ وَمَا … Read More

UDHËTIMI

سُبۡحَـٰنَ ٱلَّذِى سَخَّرَ لَنَا هَـٰذَا وَمَا ڪُنَّا لَهُ ۥ مُقۡرِنِينَ (١٣) وَإِنَّآ إِلَىٰ رَبِّنَا لَمُنقَلِبُونَ I Lartmadhëruar qoftë Ai që i nënshtroi … Read More

TEMELI I XHAMISË WIL

“Kur te shifni nje njeri qe eshte i lidhur me xhamine, deshmoni per te se ka iman (besim)”. Hadith Nese … Read More

TEMA E DITES XHUMA

إصلاح النفس قبل إصلاح الغير Përmirsimi i vetes, para se të tentosh të tjerët! Drejtësia duhet ta kaloje mendjen, e … Read More

Ligjrata e xhumase – Mire se vini

PAJTIMI MESIN E NJERZËVE, POROSI HYJNORE الإصلاح بين الناس وصية ربِّ العالَمين يقول الله تعالى: ﴿ لَا خَيْرَ فِي كَثِيرٍ مِنْ نَجْوَاهُمْ … Read More

SOFRA E BAJRAMIT

Në botën Islame por në veçanti tek shqiptarët është e njohur “sofra e bajramit”. Këtë traditë e vazhdon xhamia Wil, … Read More

Eine Zusammenkunft mit den Nachbarn und mehr

Die Wiler Moschee versucht Kontakt zu pflegen und ihre Offenheit durch Zusammenkünfte zu bestätigen. Deswegen lädt zum dritten Ramadan für … Read More